Om hyresgästerna stör

Som fastighetsägare så har du ett gripande ansvar över vad som händer i dina fastigheter oavsett om det är skador av olika slag, vattenläckor eller renoveringsbehov på grund av ålder och slitage. Detta ansvar gäller givetvis även om man har hyresgäster som regelbundet stör de övriga och trots flera tillsägelser inte upphör med detta. 

Att vara fastighetsägare

Det är mycket man ska vara medveten om och lära sig som fastighetsägare och det finns många olika regler som man måste förhålla sig till då det medför ett stort ansvar. Mycket måste skötas juridiskt rätt så att du inte senare åker på bakslag i form av en stämning på grund av att du är för dåligt påläst.

Säga upp en hyresgäst

Som fastighetsägare så råkar man förr eller senare ut för någon hyresgäst som inte sköter sig, kanske stör de övriga eller förstör egendomen. Det är inte så lätt som det låter att säga upp en hyresgäst, det är en process som man måste sköta rätt då det finns lagar kring uthyrning och dess avtal.

Anlita jurister

Är du osäker på vad som är rätt och fel så är det en bra idé att anlita en bostadsjurist som kan hjälpa dig i djungeln av olika regler och förbehåll. Då vet du att det blir rätt gjort och har belägg för dina beslut om du stöter på problem efter vägen.

Sök

Arkiv