Städa miljövänligt

Städning hemma är egentligen en hel vetenskap. Tyvärr har vetenskapen tagit fram en hel del rengöringsmedel som inte är särskilt vänliga mot vare sig människa eller miljö.

Städa

Ett beprövat men nästan bortglömt rengöringsmedel är såpa som framställs av naturliga oljor och därför fungerar bra i naturens kretslopp och inte förorenar avloppsvattnet. Man kan också blanda till sina egna rengöringsmedel av köksskafferiets innehåll, tips finns här. Även om man anlitar städhjälp är det inga problem att städa miljövänligt – de flesta moderna städföretag är väl medvetna om den miljöpåverkan städmedel har och hjälper gärna till med att göra din städning så miljövänlig som möjligt.

Golv och kök

Såpa fungerar utmärkt för rengöring av golv, klinker eller linoleummatta blir rena med såpa. Vill man sedan göra det enklare att städa nästa gång bör man använda polish på linoleummattan så fastnar inte smutsen så lätt, ett förebyggande arbete således.

Förebygg dammfällor

Hörn bakom möbler och stora sladdhärvor vid TV-hörnan är riktiga dammfällor. Det är som om dammet sugs dit och lagras. Försök att möblera bort hörnen som dammet gärna vill samlas i och skaffa någon form av kabelsamlare för alla sladdar till TV:n och musikmaskinen så blir det lättare med städningen.

Mirakeltrasor ÄR bra

De nya mirakeltrasorna är riktigt bra, det finns olika trasor för olika ändamål och bäst resultat får man naturligtvis om man väljer rätt trasa till det man ska rengöra. Badrum och handfat blir riktigt rena utan något skurmedel.

Naturligt rent

Microvågsugnen brukar kunna bli riktigt smutsig invändigt. Det beror ofta på att man värmer mat utan att ha ett lock över. Då skvätter främst fett upp i taket och på väggarna. Även här kan man förebygga genom att använda ett kupat lock över tallriken då man värmer mat. Rengöringen är annars ganska enkel. Ställ in en skål med vatten och några citronskivor och kör micron på full effekt i 10 minuter, sedan är det bara att torka ur ugnen.

Comments are closed.

Sök

Arkiv